Menu
Michael Valgren mister Tour de France. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

Dansk sykkelstjerne mister Touren med bruddskader etter skrekkvelt

Den danske sykkelstjernen Michael Valgren blir ikke å se i Tour de France etter at han veltet og pådro seg bekkenbrudd i rittet Route d’Occitanie søndag.

Av NTB | 19.06.2022 22:16:03

Sport: Valgrens arbeidsgiver EF Education-Easypost opplyste søndag formiddag at han ble sendt til sykehus etter en hard velt. Deretter ble det bekreftet at han mister årets Tour de France, som innledes i Danmark.

Sportsdirektør Matti Breschel opplyste til danske TV 2 Sport at Valgren ikke har skadet seg alvorlig. Etter en grundig sjekk søndag kveld, bekrefter EF at dansken har fått flere skader.

– Hoften hans gikk ut av ledd, og han har også fått et brudd i bekkenet samt en mulig kneskade, skriver laget på Twitter.

Samtidig opplyses det at Valgren vil bli flyttet til et sykehus i Monaco, der han vil bli operert til uken.

Ifølge Jacob Hindsgaul, som sykler for norske Uno-X, var han tett på dansken da uhellet skjedde. Han forteller at Valgren gikk over autovernet og ned en skrent. Ifølge Ritzau ble dansken hentet opp fort og var heldig som ikke havnet 100 meter lenger ned i bakken.

Det franske etapperittet starter i København 1. juli. For Valgren er det naturlig nok en kjempenedtur å ikke få sykle foran sykkelgale danske fans på hjemmebane.

Søndagens velt skjedde på siste etappe av Route d’Occitanie.

(©NTB)

Flere nyheter: