Menu
Michael Valgren mister Tour de France. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

Dansk sykkelstjerne mister Touren etter velt – mistenker bruddskader

Den danske sykkelstjernen Michael Valgren kommer ikke til start i Tour de France etter at han veltet og skadet seg i rittet Route d’Occitanie søndag.

Av NTB | 19.06.2022 21:01:07

Sport: Valgrens arbeidsgiver EF Education-Easypost opplyste søndag formiddag at han ble sendt til sykehus etter en hard velt. Deretter ble det bekreftet at han mister årets Tour de France, som innledes i Danmark.

Sportsdirektør Matti Breschel sier senere søndag til danske TV 2 Sport at Valgren ikke har skadet seg alvorlig.

– Legen vår er hos ham nå for at han skal gjennom skanninger og røntgen. Han husker alt og har ingen indre blødninger eller hodeskader. Legen mistenker at han kanskje har brukket noe. Han blir sjekket fra topp til tå, sier Breschel.

Ifølge Jacob Hindsgaul, som sykler for norske Uno-X, var tett på dansken da uhellet skjedde. Han forteller at Valgren gikk over autovernet og ned en skrent. Valgren ble hentet opp, men ifølge Ritzau var han svært heldig. Det var svært nære på at han gikk over en skrent som hadde sendt ham 100 meter lenger ned i bakken.

Det franske etapperittet starter i København 1. juli. For Valgren er det naturlig nok en kjempenedtur å ikke få sykle foran sykkelgale danske fans på hjemmebane.

Søndagens velt skjedde på siste etappe av Route d’Occitanie.

(©NTB)

Flere nyheter: