Menu
Åge Hareide og Danmark spilte uavgjort tirsdag mot Sveits. Her før straffesparkkonkurransen mot Kroatia i sommerens VM. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Dansk supercomeback reddet Hareides elleville kamprekke

Åge Hareide var på full fart mot sitt første Danmark-tap på evigheter, men tre kjappe mål i 3-3-kampen mot Sveits holdt liv i sunnmøringens stolte statistikk.

Av NTB | 27.03.2019 00:13:36

Sport: For etter 3-3 mot Sveits borte, etter å ha ligget under 0-3 til det var igjen seks minutter, har ikke Danmark tapt en kamp i ordinær tid siden 0-1-møtet med Montenegro i oktober 2016. Det er hele 26 kamper siden.

– Noen kaller det flaks, men jeg vil ikke si det var det når man kommer tilbake på denne måten. Det viser karakteren vi har i laget, for det er vår styrke, sa Hareide etterpå.

Det var på hengende håret at rekken fortsatt står for Hareides menn. I Danmarks vanskeligste bortekamp i EM-kvalifiseringen var det Sveits som eide de første 83 minuttene.

– Fotball er et vanskelig spill å forstå. Det var en morsom kamp, for vi var langt fra å være det laget vi hadde forventet. Sveits dominerte kampen, og det måtte vi snakke om i pausen, sa Hareide.

Yussuf Poulsen trodde han hadde utlignet til 1-1 fem minutter ut i den andre omgangen, men ble tvilsomt vinket av for offside. Kvarteret senere satt den isteden igjen for hjemmelaget, denne gang var det Granit Xhaka som fant nettmaskene.

Arsenal-spilleren fikk ballen på 20 meter, la til rette og klinket ballen meget lekkert i nettaket. Også denne var Schmeichel sjanseløs på.

Brett Embolo økte til 3-0 på et lekkert brassespark fra kloss hold med kvarteret igjen, og da trodde de fleste at kampen var over. Men nei da.

– Det er ikke langt fra helvete til himmel i fotball. Det er på grunn av den følelsen at jeg stadig vekk er i sporten. Vi lignet mer på vinnere enn Sveits, for vi fikk ett poeng mens de tapte to.

3-3 gjør at Danmark har tatt poeng i den antatt tøffeste bortekampen i gruppe D. Irland topper gruppen med seks poeng, Sveits nummer to med fire poeng, mens Danmark ligger på tredjeplass med ett poeng. Gibraltar og Georgia har begge null poeng.

1-0 kom etter drøye 20 minutter. En lang ball ble slått opp mot en feilvendt Albian Ajeti, som så ut til å handse da han la ned ballen til en fremadstormende Remo Freuler. Atalanta-spilleren banket ballen i mål fra drøye ti meter, utakbart for Kasper Schmeichel.

Først reduserte Mathias Jørgensen med en heading fra to meter etter 84 minutter. Fire minutter senere satte Christian Gytkjær inn 2-3, før Henrik Dalsgaard på overtid fullførte den elleville snuoperasjonen. Han raget høyest i boks, slo Yann Sommer i duell og stanget inn utligningen.

(©NTB)

Flere nyheter: