Menu
Mads Pedersen var sterkest i spurten og vant tirsdagens etappe i Vuelta a Espana. I bakgrunnen ser man Primoz Roglic i bakken etter en velt. Foto: Angel Fernandez / AP / NTB

Dansk spurtseier i Vueltaen: Roglic i bakken på oppløpet

Mads Pedersen var best i sluttfasen og vant den 16. etappen i Vuelta a Espana. En velt like før mål rammet tittelforsvarer Primoz Roglic.

Av NTB | 06.09.2022 18:30:57

Sport: Pedersen spurtet inn foran UAE-mannen Pascal Ackermann, mens Danny van Poppel (Bora) ble treer. Den danske etappevinneren sykler for Trek-Segafredo og er innehaver av Vueltaens grønne poengtrøye.

Det ble en dramatisk avslutning for sammenlagtkanonene. Med litt over to kilometer igjen punkterte sammenlagtleder Remco Evenepoel, men regelverket reddet Quick-Step-rytteren. Han fikk samme tid som resten av hovedfeltet.

Uhellet skjedde rett etter at Jumbo-Visma-kaptein Primoz Roglic satte opp tempoet i front og prøvde å ta inn sekunder til rivalene. Slovaken gikk derimot i bakken med rundt 100 meter til mål.

På TV-bildene kunne man se Roglic med et blodig høyrebein. Han er toer i sammendraget og har 1.26 minutter opp til Evenepoel.

Roglic har vunnet de tre siste utgavene av Vuelta a Espana. Fem etapper gjenstår av årets siste Grand Tour-ritt.

(©NTB)

Flere nyheter: