Menu
Det danske partiet Nye Borgerlige ønsker å ta i bruk Charlie Hebdos Mohammed-karikaturer, mens satirebladets tegnere sier nei. Illustrasjonsfoto: Fredrik Hagen / NTB

Dansk parti vil bruke Charlie Hebdos Mohammed-karikaturer – tegnerne sier nei

Det danske partiet Nye Borgerlige ønsker å bruke det franske satirebladet Charlie Hebdos Mohammed-karikaturer i annonser. Bladets tegnere sier nei.

Av NTB | 02.11.2020 13:53:10

Økonomi og næringsliv: – Vi er i dialog med advokat, som står for å håndtere salg og rettighetene til å bruke bildene, sier partiets pressesjef Lars Kaaber.

Bladets tegnere har satt foten ned for at det danske partiet kan bruke Mohammed-tegningene.

– Etter konsultasjon med tegnerne har Charlie Hebdo bestemt seg for ikke å inngå en avtale med dette politiske partiet, som de ikke deler noen som helst synspunkter med, heter det i en uttalelse fra bladet.

Nye Borgerlige har forhørt seg med en rekke danske aviser, som partiet ønsker å betale for å trykke karikaturtegningene. Weekendavisen og Berlingske har uttrykket at de er villige til å trykke tegningene.

Jyllands-Posten er blant dem som har sagt nei. Avisen havnet i 2005 i det internasjonale søkelyset etter at den trykket en karikaturtegning av profeten Muhammed som var laget av tegneren Kurt Westergaard.

(©NTB)

Flere nyheter: