Menu
Jakob Fuglsang (i midten) bryter Tour de France før den 16. etappen. Foto: Daniel Cole / AP / NTB

Dansk mannefall i Tour de France – stjernerytter måtte bryte

Sykkelprofilen Jakob Fuglsang stiller ikke på tirsdagens etappe i Tour de France. Fire av ti dansker har måttet gi seg siden rittet startet i København 1. juli.

Av NTB | 18.07.2022 10:10:48

Sport: Fuglsang veltet stygt på søndagens 15. etappe. Han pådro seg brudd i et ribbein samt slagskader i albuen og på knærne.

37-åringens agent Moreno Necoletti sier til Ekstra Bladet at mandagens hviledag ikke er tilstrekkelig til å han er klar til den siste uken.

Israel-Premier opplyste på Twitter søndag at Fuglsang måtte gjennom en legesjekk, og dagen etter kom bekreftelsen på at dansken har brutt årets tour.

– Jeg har ikke noe å vinne på å kjempe videre. Da er det heller bedre å reise hjem og la kroppen få hvile, sier Fuglsang.

Michael Mørkøv må på sin side gi seg etter at han søndag havnet utenfor tidsfristen. Den tidligere opptrekkeren til Alexander Kristoff ble tidlig hektet av feltet, og fikk det tøft alene på den over 20 mil lange etappen til Carcassonne.

Tidligere i rittet har både Magnus Cort og Kasper Asgreen måttet bryte. Cort, som vant Tour de Frances 10. etappe og i tillegg satt flere dager i den prikkete klatretrøyen, sto av før søndagens etappe.

Asgreen ble tvunget til å kaste inn håndkleet etter en kneskade.

Sykkelsirkuset fortsetter med en 178,5 kilometer lang og kupert etappe fra Carcassonne til Foix tirsdag.

(©NTB)