Menu
Danmark-målvakten Jannick Green er koronapositiv kort tid før håndball-EM. Foto: Annika Byrde / NTB

Dansk landslagsmålvakt koronasmittet dager før Norge-møte

Danmark-keeperen Jannick Green (33) har testet positivt på koronaviruset under to uker før håndball-EM. Torsdag spiller danskene første av to kamper mot Norge.

Av NTB | 03.01.2022 17:23:40

Sport: Green er satt i isolasjon i den danske landslagsleiren. Laget forbereder seg for tiden til to testoppgjør mot Norge i Hillerød torsdag og lørdag.

– Jeg synes først og fremst synd på Jannicks vegne. Selv er han utrolig trist og litt sjokkert, og det kan vi naturligvis forstå, sier sportssjef Morten Henriksen i Danmarks håndballforbund (DHF) i en pressemelding.

Green har i en årrekke vært Danmarks andrevalg bak Niklas Landin i keeperrollen.

DHF sier ikke noe om muligheten for at smitten har spredt seg innad i laget. Ifølge dansk TV2 var Green med på mandagens formiddagstrening.

– I landslagstroppen er vi underlagt en meget streng hygieneprotokoll, og den skal forsøke å forhindre at det oppstår koronasmitte. Den protokollen kan vi skru opp og ned, og derfor øker vi nå testkapasiteten, påpeker Henriksen.

Det er uklart hvilke konsekvenser Greens positive test får å si for hans deltakelse i håndball-EM. Mesterskapet starter 13. januar og blir arrangert i Ungarn og Slovakia.

Tidligere mandag ble det kjent at Sveriges EM-tropp har fått et nytt koronatilfelle. I alt er to svenske spillere og én leder rammet.

(©NTB)

Flere nyheter: