Menu
Dansk Folkepartis nestleder Morten Messerschmidt er dømt til seks måneders betinget fengsel for svindel med EU-midler og dokumentfalsk. Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix / NTB

Dansk Folkepartis nestleder dømt til seks måneders fengsel

Dansk Folkepartis nestleder Morten Messerschmidt er dømt til seks måneders betinget fengsel for EU-svindel og dokumentfalsk.

Av NTB | 13.08.2021 15:37:18

Kriminalitet og rettsvesen: Dommen er i overenstemmelse med påtalemyndighetens påstand i retten i Lyngby. Messerschmidt varslet umiddelbart at han anker dommen.

Messerschmidt var tiltalt for svindel med EU-midler og dokumentfalsk, blant annet i forbindelse med en falsk kontrakt med Color Hotel Skagen.

Ifølge tiltalen mottok Messerschmidt i 2014 og 2015 urettmessig rundt 100.000 kroner fra EU, til dekning av utgifter til EU-konferanser som aldri fant sted.

Påtalemyndigheten mener å ha ført bevis for at pengene derimot gikk til å dekke utgifter i forbindelse med gruppemøter i Dansk Folkeparti.

Messerschmidt har nektet straffskyld og sa i retten at han ikke visste at han skrev under på en falsk kontrakt med hotellet.

Aktor Andreas Myllerup Laursen påpekte at DFs nestleder opp gjennom årene har gitt en rekke ulike forklaringer på hva som egentlig skjedde i forbindelse med de påståtte EU-konferansene.

Messerschmidts forsvarer nektet for at hans klient hadde noe motiv, og han sa også at en fellende dom vil dømme politikeren ut av det danske Folketinget.

(©NTB)

Flere nyheter: