reklame for Sheiken Bowling
Menu
Rasmus Tiller var beste nordmann på første etappe i Belgia rundt. Foto: Marit Hommedal / NTB

Dansk etappeseier i Belgia rundt

Danske Mads Pedersen fra Trek-laget var uimotståelig i spurten på første etappe av sykkelrittet Belgia rundt. Rasmus Tiller kom inn med tetgruppa.

Av NTB | 15.06.2022 19:45:58

Sport: Pedersen vant foran fire belgiske hjemmefavoritter. Jasper Philipsen innledet spurten tidlig, men måtte nøye seg med 3.-plass bak landsmannen Tim Wellens etter at Pedersen suste forbi.

– Det var en veldig tøff etappe på en av årets varmeste dager. Normalt er jeg ikke så god i varmen, sa Pedersen, som tok sin sjette seier for året.

Han legger ikke skjul på at han har alvorlige planer om å skaffe seg den gule ledertrøya når Tour de France innledes med tre etapper i Danmark om en drøy uke. Allerede torsdag får han prøve ledertrøya i Belgia rundt.

Tiller var eneste nordmann i tetgruppa på 18 ryttere. Uno-X-rytteren greide ikke å hevde seg blant de fremste, men passerte mål som nummer 12.

Sven Erik Bystrøm fra Intermarché-Wanty og nest beste Uno-X-rytter Martin Bugge Urianstad ble nummer 22 og 23. De satt i en gruppe som kom inn 20 sekunder etter vinneren.

(©NTB)

Flere nyheter: