Menu
ARKIVBILDE: E. Solberg / Radio Haugaland

Danseforbud skaper utfordringer

Det er forbud mot å danse på utestedene. Dette kan bli krevende å håndheve. Hos restaurantkjeden Inventum skal de i helgen ha egne smittevakter.

Av Egil M Solberg | 02.02.2022 22:08:10

Koronapandemi: Det er ikke alle smitteverntiltak som fremstår som logiske, formålstjenlige eller gjennomførbare.

– I utgangspunktet er våre gjester selv ansvarlige for å holde avstand. Vi kommer til å oppfordre og tilrettelegge for at gjestene kan holde avstand, men kommer bare i liten grad til å irettesette dem, sier Bjørn Gerry Viksund i Inventum til Radio Haugaland.

Restaurantkjeden vil drive med redusert kapasitet den nærmeste tiden.

– Vi kommer til å ha redusert kapasitet ved våre steder for å hindre for mye folk inne i lokalet og følgelig kødannelser, sier Viksund.

Det blir også lagt opp til å ha egne smittevakter.

– Det vil for sikkerhets skyld være ekstra personell på jobb denne helgen og vi kommer til å ha egen smitte vakt, opplyser Viksund.

Omsettingen er forventet å være lavere enn normalt også denne helgen.

– Redusert kapasitet påvirker selvfølgelig omsetningen, men uavhengig av dette forventer vi topp stemning og fulle hus hele helgen. Det er fortsatt mulig å få statlig kompensasjon for tap, men det er mange krav relatert til ordningen som gjør den mindre attraktiv en tidligere, sier Viksund.

Selskapet hans har vært den største utelivsaktøren i distriktet i mange år og har fått føle på kroppen en dramatisk inntektssvikt under pandemien. Nå håper de på mer normale forhold innen kort tid.

Meteren og danseforbudet kan uansett bli avviklet 17. februar, opplyser Statsminister Jonas Gahr Støre. Dette er avhengig av om antallet innlagte på sykehusene øker eller ikke.

Dette er reglene foreløpig:

* Gjester og personell kan holde minst 1 meters avstand til andre enn personer i samme husstand og tilsvarende nære (målt fra skulder til skulder).

* Det skal ikke legger til rette for aktiviteter som normalt krever kortere avstand mellom gjestene enn 1 meter (for eksempel dans).

Virksomheten skal også sørge for at:

* Det skal være rutiner for god hygiene, godt renhold og ventilasjon

* Det skal brukes munnbind på serveringssteder når det ikke er mulig å holde minst én meters avstand til andre enn husstandsmedlemmer og tilsvarende nære, ut over kortvarige passeringer.

* Ansatte skal bruke munnbind når det ikke er mulig å holde minst én meters avstand til besøkende, bortsett fra når det er iverksatt andre smitteverntiltak som skillevegger o.l. i henhold til Folkehelseinstituttets anbefalinger.

* Plikten til å bruke munnbind gjelder ikke mens man sitter ved et bord på serveringssted eller inntar mat eller drikke sittende.

* Plikten til å bruke munnbind gjelder ikke for barn under 12 år, eller for de som av medisinske eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind.

Flere nyheter: