Menu
Ingvild Kjerkol (Ap) under pressekonferansen om koronasituasjonen tirsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Danseforbud selv om det kan skjenkes ut i nattetimene

Det blir danseforbud når utestedene nå får åpne opp igjen. Regjeringen skriver at enmeteren skal gjelde og nevner spesifikt at dansing skal unngås.

Av NTB | 01.02.2022 20:06:29

medisin og helse: – Serveringssteder skal ikke gjennomføre aktiviteter som naturlig innebærer mindre avstand mellom gjestene enn en meter, for eksempel dansing, heter det i pressemeldingen fra regjeringen.

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) fikk på pressekonferansen spørsmål om hvordan utestedene skal håndtere enmeterskravet når de nå får skjenke utover natten som tidligere.

– Det er en balanse. Men det å ha en gradvis lettelse er en klar anbefaling fra våre fagetater, sa Kjerkol.

FHI-direktør Camilla Stoltenberg sier at enmeteren i utelivet kan hindre massesmitte-hendelser og at videreføringen av den gjør at det kan innføres flere lettelser nå.

– Det er også en mulighet for å åpne veldig mye, samtidig som man bevarer en viss kontroll. Alternativet vil i en del sammenhenger være andre type begrensninger, sier Stoltenberg.

Kjerkol understreket at hun har forståelse for at det kan bli krevende for utestedene som rammes av danseforbudet.

– Her ligger det en tillit i bunn. Man må bruke sunn fornuft for å dempe smitte, sa helseministeren.

Det er varslet at siste rest av smitteverntiltak trolig blir avviklet 17. februar. Men fram til da gjelder altså danseforbudet fortsatt.

Kjerkol viste til at regjeringen går lenger enn helsemyndighetene ville i sine lettelser, og at det gjøres unntak fra enmetersregelen for kulturlivet der det er faste plasser.

– For de delene av utelivsbransjen som driver med skjenking og at man står tett og kanskje danser, da er det fortsatt mulig å holde åpent. Men det blir mer krevende for dem. Det ser vi og det må vi bare erkjenne, sa Kjerkol.

(©NTB)

Flere nyheter: