Menu
Lars Eller gratuleres med scoring for Danmark i ishockey-VM. Etter tirsdagens 9-0-seier over Storbritannia reiste danskenes største stjerne hjem til Washington for å pleie en skade. Foto: Petr David Josek, AP / NTB scanpix

Danmarks VM-lag mistet sin beste spiller

Danmark jublet etter tirsdagens 9-0-seier over Storbritannia i ishockey-VM, men våknet til bakrus onsdag. Da hadde lagets stjerne Lars Eller reist hjem.

Av NTB | 15.05.2019 17:19:25

Sport: Det reduserer danskenes sjanse til kvartfinaleplass. Eller har slitt med skade i VM-oppkjøringen og valgte etter fem danske poeng på tre kamper å vende hjem til sin klubb Washington Capitals.

– I og med at vi nå er i en situasjon hvor vi ganske sikkert ikke rykker ned, gir det litt mindre mening å bli her og presse kroppen for å se hvor mye skaden tåler, sa Eller til dansk TV2.

Avgjørelsen ble tatt av Eller selv i samråd med Capitals, som betaler ham fyrstelig og vil være sikker på å ha ham klar til neste sesong.

– Vi må ha respekt for måten de gjør det på i NHL. Der gjelder litt andre retningslinjer enn i Europa, og vi har ikke annet å gjøre enn å godta det, sa Danmarks lagleder Kim Pedersen.

Landslagssjef Heinz Ehlers sier at Ellers ga ham et betinget ja til VM-spill og sa klart fra at han ikke var 100 prosent.

(©NTB)

Flere nyheter: