Menu
Danmarks statsminister Mette Frederiksen starter podkast. I «Statsministeren Spørger», på norsk «Statsministeren spør», vil hun hver uke ta imot en gjest til samtale om et tema som opptar dem begge. Foto: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix via AP / NTB

Danmarks statsminister starter podkast

Danmarks statsminister Mette Frederiksen starter egen podkast. Hver uke vil hun invitere en gjest til å snakke om et tema som opptar dem begge.

Av NTB | 20.05.2022 00:46:02

Kultur og underholdning: Første episode av podkasten «Statsministeren Spørger», på norsk «Statsministeren spør», kommer fredag.

– Ideen er at det skal være en plass for ærlig prat om de dilemmaene verden unektelig rommer. Plass til å være enige, men også uenige, skriver Frederiksen på Facebook.

Den første gjesten blir sjefredaktør Rune Lykkeberg i avisa Information. De to skal snakke om Vesten før og etter krigen i Ukraina, men også klimakrisen, India og Europa vil bli diskutert, ifølge Frederiksen.

Statsministeren skriver at politikken ofte er full av nyanser, vanskelige valg og dilemmaer.

– Jeg tror oppriktig på at det er i den politiske debatten om alt som er vanskelig, at vi lærer mer om hverandre og samfunnet vårt, skriver Frederiksen.

(©NTB)

Flere nyheter: