Menu
Danmarks statsminister Mette Frederiksen skal holde pressemøte ved statsministerboligen klokka 13 onsdag. Foto: Liselotte Sabroe/ Ritzau AP / NTB

Danmarks statsminister innkaller til pressemøte – går mot nyvalg

Danmarks statsminister Mette Frederiksen skal holde pressemøte ved statsministerboligen klokka 13 onsdag. Det ventes at hun vil utskrive nyvalg.

Av NTB | 05.10.2022 11:00:48

Politikk: Frederiksen vil komme med en uttalelse, uten at det er mulighet for journalistene å stille spørsmål, skriver Statsministeriet.

Det har vært ventet at Frederiksen ville utskrive nyvalg i dag. Det vil i så fall skje nær åtte måneder før Folketingets periode ville utløpt.

Bakgrunnen er at støttepartiet Radikale Venstre lovet å stille mistillitsforslag mot regjeringen under Folketingets åpningsdebatt torsdag, dersom det ikke ble utskrevet nyvalg.

Radikale Venstre sier de ikke kan støtte Frederiksens regjering på grunn av det som kom fram i redegjørelsen til den såkalte Minkkommisjonen i sommer. Der ble det slått fast at Frederiksens ordre om å avlive all mink i landet som følge av frykt for en mutert koronavariant, var ulovlig.

Det er svært jevnt mellom de to blokkene i dansk politikk på meningsmålingene, og flere partier har heller ikke klargjort hvilken statsministerkandidat de ønsker å støtte.

Flere nyheter: