reklame for Utvik Autoservice
Menu
Danmark er midt i budsjettforhandlinger, men mindretallsregjeringen til statsminister Mette Frederiksen ser ikke ut til å ville bruke skattelettelser for å få landet ut av den økonomiske krisen, slik det borgerlige opposisjonspartiet Venstre ønsker. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix via AP / NTB

Danmarks regjeringsparti sier nei til skattelettelser for å løse koronakrisen

Det danske partiet Venstre vil ha 2 milliarder i skattelettelser for å få Danmark gjennom koronakrisen. Forslaget blir kontant avvist av sosialdemokratene.

Av NTB | 22.11.2020 09:08:01

Økonomi og næringsliv: Det er behov for at flest mulig tar i et tak sammen, og det skal skattelettelsene bidra til, mener det største danske opposisjonspartiet.

– Skatteletter fører til flere mennesker i jobb. Og det trenger vi. For det er behov for at flere løfter byrden nå. Det er mange som har mistet jobben i koronakrisen, sier Venstres leder Jakob Ellemann-Jensen.

Finanspolitisk talsmann for regjeringspartiet Socialdemokratiet, Christian Rabjerg Madsen, avviser forslaget tvert.

Partiene i det danske Folketinget er midt i forhandlingene om neste års statsbudsjett, som skal vedtas innen årets utgang.

Effektivisering av kommunale jobbsentre, lavere ytelser til arbeidsløse innvandrere og mer konkurranseutsettelse av offentlige tjenester er tenkt å finansiere skattelettelsene i Venstres forslag.

(©NTB)

Flere nyheter: