Menu
Fotball-EM- for kvinner er utsatt, også for Norges landslagssjef Martin Sjögren Foto: Peter Morrison / NTB scanpix

Danmarks Fotballforbund: Kvinne-EM i fotball utsatt til 2022

Det europeiske fotballforbundet har ifølge Danmarks Fotballforbund besluttet at neste års fotball-EM for kvinner flyttes til 2022.

Av NTB | 01.04.2020 17:47:43

Medisin og helse: Dette er imot ønsker og innspill fra Norges Fotballforbund.

Det danske forbundet opplyser på sine nettsider at Uefa-ledelsen opplyste om flyttingen av mesterskapet på et telefonmøte med generalsekretærene fra de 55 medlemslandene onsdag.

Kvinne-EM var opprinnelig lagt til perioden 11. juli til 1. august 2021, men viruspandemien har ført til store endringer i idrettskalenderen. Blant annet er Tokyo-OL flyttet til neste sommer, og det samme er EM-sluttspillet for menn.

Dermed måtte kvinnenes mesterskap etter alle solemerker vike.

Norge har tre kamper i EM-kvalifiseringen som er satt opp i år. Den første skulle etter planen vært spilt 5. juni, men onsdag opplyste Uefa at alle landskamper i juni måned er utsatt.

Ifølge Danmarks Fotballforbund er også neste års U21-EM for menn besluttet flyttet til 2022.

– I en optimal verden skulle sluttspillene til kvinnelandslaget og U21-herrene vært avviklet som planlagt. Samlet sett er det bra for kvinnelandslaget og kvinnefotballen å få bedre plass og mer oppmerksomhet sommeren 2022, da vi kan skape en stor fotballfest, sier forbundets direktør Jakob Jensen.

(©NTB)

Flere nyheter: