reklame for Utvik Autoservice
Menu
Dronning Margrethe under Holmenkollen skifestival 2019. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Danmarks dronning kan se fram mot lønnshopp – nærmer seg 90 millioner danske kroner

Den danske regjeringens budsjettforslag for neste år viser at dronning Margrethe kan regne med knapt 90 millioner danske kroner i lønn, eller apanasje.

Av NTB | 31.08.2020 08:53:04

Kuriosa og kjendiser: Landets sosialdemokratiske mindretallsregjering skal presentere sitt forslag til statsbudsjett mandag, der lønnsforhøyelsen til dronningen er ett av forslagene.

Helt nøyaktig vil regjeringen bevilge 89,3 millioner kroner i lønn til dronningen, noe som tilsvarer over 125 millioner norske kroner. 1,3 millioner av lønnen er imidlertid avsatt til prinsesse Benedikte, som er Margrethes lillesøster. I år er beløpet 87,7 millioner kroner, så det ligger an til en lønnsforhøyelse.

Pengene skal ikke bare dekke utgifter til klær og annet personlig forbruk, men også til banketter, statsbesøk og drift av flere slott. Lønnsforhøyelsene til dronningen har imidlertid også tidligere fått oppmerksomhet. Fra 2005 til 2018 økte apanasjen med 40 prosent.

Generelt blir det imidlertid færre penger til resten av kongefamilien. Det skyldes at grevinne Alexandra, prins Joakims ekskone, ikke lenger får en årlig ytelse på 2,6 millioner kroner.

(©NTB)

Flere nyheter: