Menu
Danmark har 200.000 doser med AstraZenecas vaksine som ikke er brukt. Nylig bestemte landet seg for å skrote vaksinen, men vurderer nå om den kan gis til de som ønsker det. Illustrasjonsfoto: Peter Dejong / AP / NTB

Danmark vurderer å la frivillige få AstraZenecas vaksine

Helsemyndighetene i Danmark vurderer frivillig vaksinering med AstraZenecas Vaxzevria med visse forbehold. Men det er mye som må avklares før det kan skje.

Av NTB | 19.04.2021 11:19:06

Medisin og helse: Det kommer fram i et svar sendt til Folketinget, som har bedt det danske helsedirketoratet forholde seg til de 200.000 dosene med Vaxzevria som Danmark har mottatt, men ikke brukt. Danmark bestemte nylig å fjerne vaksinen fra vaksinasjonsprogrammet.

– Samlet sett vurderer helsemyndighetene om det er mulig å etablere et tilbud hvor folk som ønsker det, kan velge å bli vaksinert med Vaxzevria utenfor massevaksinasjonsprogrammet, skriver myndighetene.

Samtidig sier direktoratet at de ikke ser noen særlig grunn til et slikt vedtak. Det er fordi det vil ta uker å avklare en rekke spørsmål, og gevinsten vil bli mindre og mindre med tiden.

(©NTB)

Flere nyheter: