Menu
Jacob Tandrup Holm var svært sentral for Danmark mot Frankrike søndag. Foto: Anna Szilagyi / AP / NTB

Danmark tok EM-bronse med seier mot Frankrike

Danmark slo Frankrike 35-32 og sikret med det bronse i europamesterskapet i håndball. Kampen måtte avgjøres i ekstraomganger.

Av NTB | 30.01.2022 17:36:17

Sport: Jacob Tandrup Holm var sentral for det danske laget med sine ti mål. I tillegg sto målvakt Niklas Landin svært godt i avgjørende øyeblikk. De to lagene fulgte hverandre lenge, og det var umulig å skille på dem ved ordinær tid. Dermed måtte de til ekstraomganger, som Danmark til slutt gikk seirende ut av.

Danmark, som kom inn i mesterskapet som storfavoritt, var uten sin største stjerne Mikkel Hansen i søndagens kamp. Han er plaget med en ankelskade han pådro seg i semifinaletapet mot Spania. I tillegg ble backen Mathias Gidsel skadd i kampens første minutt søndag, og han måtte kaste inn håndkleet.

Siden sølvet på hjemmebane i 2014 hadde danskene gått tre europamesterskap uten medalje. De har imidlertid tatt gull i de to siste verdensmesterskapene. Årets bronsemedalje er deres sjuende medalje i EM-sammenheng.

Danmark lå under 13-14 til pause, men en sterk annen omgang av Landin, samt effektivitet framover på banen, sikret seier og revansj over Frankrike for finaletapet i OL i fjor.

(©NTB)

Flere nyheter: