reklame
Menu
Det blir EM-moro på det norske landslaget. Danske myndigheter godtar at landet arrangerer hele mesterskapet etter at Norge trakk seg som delarrangør. Foto: Vidar Ruud / NTB

Danmark tar hele håndball-EM

Danmarks håndballforbund og Det europeiske håndballforbundet (EHF) bekrefter at håndball-EM for kvinner vil bli spilt i landet.

Av NTB | 23.11.2020 13:37:57

Sport: – Til alle dere som har kjempet for å stable EM i håndball på beina, og alle som gleder seg til å følge med: Det er nå grønt lys for at hele EM i håndball kan avvikles på dansk jord, sier kulturminister Joy Mogensen til nyhetsbyrået Ritzau.

Sten Knuth, som er idrettstalsmann i partiet Venstre, var tidligere ute med tilsvarende beskjed på sin Twitter-konto. Der skriver han at EM skal følge det danske håndballforbundets koronaprotokoller, og at det blir minimal smitterisiko.

I forrige uke besluttet Norges Håndballforbund (NHF) at det ikke blir noe EM-arrangement i Trondheim. Det skjedde etter anbefaling fra norske helsemyndigheter.

Da startet også arbeidet med å sikre at mesterskapet kunne i sin helhet kunne spilles i Danmark, som opprinnelig delte mesterskapet med Norge. Siden sist uke har de nasjonale forbundene og EHF diskutert praktiske og økonomiske forhold knyttet til overføringen av den norske delen av mesterskapet til Danmark.

Men en endelig beslutning fra den danske regjeringen har latt vente på seg helt til nå.

Det er ventet at de norske håndballkvinnenes kamper spilles i Kolding. Også Herning er arrangørby. Norge er gruppe med Romania, Tyskland og Polen.

Norge har ikke vunnet en tittel siden EM i 2016. På de fem siste mesterskapene er det eneste norske gull.

Mesterskapet arrangeres fra 3. til 20. desember.

(©NTB)

Flere nyheter: