reklame
Menu
Det blir EM-moro på det norske landslaget. Danske myndigheter godtar at landet arrangerer hele mesterskapet etter at Norge trakk seg som delarrangør. Foto: Vidar Ruud / NTB

– Danmark tar hele håndball-EM

Danmark overtar Norges del av håndball-EM for kvinner og arrangerer hele mesterskapet, ifølge en talsperson for partiet Venstre i Danmark.

Av NTB | 23.11.2020 13:38:19

Sport: Sten Knuth, som er idrettstalsmann i partiet Venstre, opplyser på sin Twitter-konto at han fikk beskjeden fra helseminister Magnus Heunicke.

I forrige uke besluttet Norges Håndballforbund (NHF) at det ikke blir noe EM-arrangement i Trondheim. Det skjedde etter anbefaling fra norske helsemyndigheter.

Da startet også arbeidet med å sikre at mesterskapet kunne i sin helhet kunne spilles i Danmark, som opprinnelig delte mesterskapet med Norge. Siden sist uke har de nasjonale forbundene og EHF diskutert praktiske og økonomiske forhold knyttet til overføringen av den norske delen av mesterskapet til Danmark.

Men en endelig beslutning fra den danske regjeringen har latt vente på seg.

Det er ventet at de norske håndballkvinnenes kamper spilles i Kolding. Også Herning er arrangørby. Norge er gruppe med Romania, Tyskland og Polen.

Norge har ikke vunnet en tittel siden EM i 2016. På de fem siste mesterskapene er det eneste norske gull.

Mesterskapet arrangeres fra 3. til 20. desember.

(©NTB)

Flere nyheter: