Menu
Butikker som har vært stengt lenge, kunne denne måneden igjen åpne dørene i København. Risikonivået i den danske hovedstaden holdes imidlertid fortsatt på 5. Foto: Philip Davali / AP / Ritzau Scanpix / NTB

Danmark senker risikonivået – men ikke i København

Danske myndigheter senker risikonivået for koronasmitte i hele landet. Unntaket er København, som holdes på nivå 5, det høyeste nivået.

Av NTB | 13.03.2021 20:38:17

Medisin og helse: De øvrige danske regionene senker risikonivået til 4. Det er første gang siden januar at ikke hele landet er på nivå 5, skriver helseminister Magnus Heunickei en Twitter-melding.

Det var frykt for den britiske koronamutasjonen som like etter nyttår fikk alarmen til å gå, og smitteverntiltakene ble trappet opp.

– Vi har en stabil smitteutvikling. Vi ser fortsatt samfunnssmitte, men vi klarer raskt å slå ned lokale utbrudd når de oppstår, skriver Heunicke.

Regjeringen har fått kritikk for å holde hele landet på nivå 5 den siste tiden, selv om smittespredningen har vært lav i noen regioner. Myndighetene har imidlertid vist til at den såkalte B117-mutasjonen er mer smittsom enn det opprinnelige viruset.

(©NTB)

Flere nyheter: