reklame
Menu
Danmarks statsminister Mette Frederiksen snakker til elever under gjenåpningen av skolen Lykkebø i København denne uken. Kun halvparten av danske foreldre sier de vil sende barna sine tilbake til gjenåpnede skoler og barnehager nå. Foto: Philip Davali / Ritzau NTB scanpix via AP / NTB scanpix

Danmark: Kun halvparten av foreldre vil benytte seg av gjenåpnede dagtilbud for barn

Kun 40 til 50 prosent av foreldre vil sende barna sine tilbake til skoler og barnehager, viser en undersøkelse fra danske Kommunernes Landsforening (KL).

Av NTB | 18.04.2020 16:32:30

Utdanning: 83 av Danmarks 98 kommuner er blitt gjenåpnet denne uken, og av dem har 62 deltatt i spørreundersøkelsen.

Sosialdemokratiet-politiker Jacob Bundsgaard, som leder KL, har inntrykk av at noen foreldre velger å holde barna hjemme på grunn av utrygghet rundt koronasituasjonen.

Han tror imidlertid at flere og flere vil benytte seg av tilbudet etter hvert, og spår at kapasiteten vil bli presset. Brorparten av kommunene som har deltatt, sier de har kunnet tilby plass til alle som har ønsket det.

Esbjerg, Hedensted, Gladsaxe og København har dog gitt beskjed om at de ikke kan tilby barnepass til alle foreldre.

Bundsgaard sier dagtilbudene arbeider kreativt med å sette opp telt, låne lokaler og ellers utnytte plassen som er. Det er imidlertid ikke mulig å finne plass til alle barna i alle institusjonene med de nåværende retningslinjene om at det skal være ekstra god plass mellom barna.

(©NTB)

Flere nyheter: