Menu
Danmark er klar for EM-semifinale. Foto: Olafur Steinar Gestsson / NTB

Danmark klar for EM-semifinale – fortsatt ubeseiret

De danske håndballherrene fortsatte sin kamprekke uten tap og knuste Nederland 35-23 i håndball-EM mandag. Dermed er semifinalebilletten sikret.

Av NTB | 24.01.2022 19:52:03

Sport: Seieren var den sjette på like mange kamper for danskene i turneringen i Slovakia og Ungarn.

Mot et koronarammet nederlandsk mannskap var det aldri tvil om hvor seieren ville ende mandag. Danskene styrte kampen fra begynnelsen til slutt og var best i alle spillets faser.

Kantspilleren Johan Hansen var tilbake på banen etter skade og bidro med sju mål.

Nederland har fått flere dårlige nyheter under EM-sluttspillet. Den tyngste beskjeden kom søndag, da det ble klart at toppscorer Kay Smits hadde avgitt en positiv koronatest.

Danskene har fortsatt én kamp igjen i mellomrunden. Den spilles mot Frankrike mandag. Der kan det bli avgjort hvem som blir gruppevinner.

Billetten til semifinalen er samtidig allerede i boks for de røde og hvite.

Island så ut til å ha kontroll på den andre semifinaleplassen etter den overraskende seieren over Frankrike lørdag, men fulgte mandag opp med 22-23-tap for Kroatia. Dermed ble franskmennene invitert inn i kampen igjen.

Den muligheten takket Nikola Karabatic og lagkameratene for ved å slå Montenegro 36-27 mandag. Det betyr at Frankrike i øyeblikket innehar annenplassen i gruppa som gir avansement til semifinalene. Island følger to poeng bak.

Dersom Island avslutter med seier mot Montenegro onsdag, må samtidig Frankrike ta minst ett poeng mot Danmark for å sikre seg videre spill.

(©NTB)

Flere nyheter: