Menu
Bjarte Myrhol får en ny OL-kamp i kvartfinalen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Danmark gruppevinner tross tap for Sverige – møter Norge i OL-kvartfinale

Danmark tapte overraskende 30-33 for Sverige i OL-håndballen for menn, men ble likevel gruppevinner og møter Norge i kvartfinalen.

Av NTB | 01.08.2021 16:01:58

Sport: Svenskene måtte vinne med fem mål for å kunne ta puljeseieren fra danskene. På det meste ledet Sverige med fem og la et realt press på danskene, men det holdt ikke. Dermed møtes Norge og Danmark klokka 10.00 norsk tid tirsdag.

Dette er de tre andre kvartfinalene: Frankrike – Bahrain, Spania – Sverige og Egypt – Tyskland. Vinneren av Norges kvartfinale møter Egypt eller Tyskland i semifinalen.

Det blir det første mesterskapsmøtet mellom Norge og Danmark siden 2019-VM. Da vant danskene klart både i gruppespill og finale.

Norge slo Frankrike 32-29, men det ga ikke mer enn fjerdeplass i gruppen. Tyskland var klart bedre enn Brasil og gikk foran det norske laget på innbyrdes oppgjør.

Han scoret fire ganger mot franskmennene. Han kan spille sin siste kamp i karrieren tirsdag. Myrhol legger opp etter denne sesongen.

– En kamp som den mot Frankrike kan være med på å frigjøre energi. Det er det vi håper skal skje, i så fall merker man ikke at man er kjørt fysisk, sier Myrhol.

Semifinalene spilles torsdag, mens medaljekampene avvikles lørdag.

Danmark er tittelforsvarer i OL og VM. Danskene sparte sin førstekeeper Niklas Landin fra start mot Sverige, og erstatteren Kevin Møller hadde ingen god dag før han ble byttet ut.

Mikkel Hansen lyktes ikke som vi er vant til og ble sittende på benken en del i andreomgangen.

– Det er mange lag her som er på felgen nå med tynne tropper etter en tøff klubbsesong, sier Norges veteran Bjarte Myrhol til NTB.

Christian O’Sullivan kan være i trøbbel på grunn av en tommelskade han pådro seg i OL-kampen mot Frankrike. Han ble sendt rett til røntgenundersøkelse etter sluttsignalet.

(©NTB)