Menu
Markus Lauridsen og de andre danskene forsvarte seg godt mot ROC i OL fredag, men måtte se russerne vinne 2-0. Her feires det siste målet i tomt bur rett før slutt. Foto: Matt Slocum, AP / NTB

Danmark forsvarte seg til 0-2 mot ROC

Danmarks OL-lag i ishockey fulgte opp sjokkseieren mot Tsjekkia med et hederlig 0-2-tap mot ROC, men bød på lite framover på banen.

Av NTB | 11.02.2022 08:06:05

Sport: Det danske laget, som i fjor sikret OL-billett på bekostning av Norge, konsentrerte seg om å tette igjen bakover og gjøre det vanskelig for russerne. Kampen var målløs etter en første periode der ROC vant skuddstatistikken 6-3.

Et mislykket klareringsforsøk fra keeper Frederik Dichow banet vei for russernes ledermål etter 28.18. Pavel Karnavkhov sto for scoringen.

Nicklas Jensen misbrukte en kjempesjanse da han erobret pucken og var alene med keeper senere i perioden, men keeper Ivan Fedotov avverget.

I siste periode kom danskene noe bedre med, men Kirill Semjonov fastsatte resultatet i tomt bur seks sekunder før slutt, da Danmark jaget utligning med en ekstra utespiller.

Russerne tok sin annen strake seier. Danmark er fortsatt med i kampen om direkte avansement til kvartfinale. Alle lagene i mennenes gruppespill går til cupspillet, men åtte av tolv må gjennom en første utslagsrunde.

(©NTB)