Menu
Danmarks statsminister Mette Frederiksen. Arkivfoto: Philip Davali / NTB scanpix

Danmark åpner for reiser til og fra de fleste EU-land

Danmark lemper på reiserådet for alle unntatt seks land i EU og Schengen fra lørdag. Stadig frarådes reiser til Storbritannia og Sverige – unntatt Västerbotten.

Av NTB | 25.06.2020 18:19:25

Medisin og helse: – Oppmykingen av reiserådene viser at både Danmark og det meste av Europa er i en langt bedre situasjon enn det vi hadde våget å håpe på inntil veldig nylig, sier utenriksminister Jeppe Kofod torsdag.

Samtidig som reiserådet oppheves 27. juni, vil Danmark åpne for turister fra de samme landene. Betingelsen er at de på forhånd må ha bestilt minst seks overnattinger i Danmark, opplyser Statens Serum Institut torsdag.

De øvrige landene i EU og Schengen som helsemyndighetene ennå ikke har satt godkjentstempel på, er Irland, Malta, Portugal og Romania. Det skyldes smittetrykk eller lokale innreiserestriksjoner og betydelige karantenekrav.

Lista skal oppdateres ukentlig, opplyser danske myndigheter torsdag. For å komme på den, må blant annet antall koronasmittede ligge på under 20 per 100.000 innbyggere. I Sverige tilfredsstiller kun länet Västerbotten i nord dette kravet i dag.

Fra før har Danmark åpnet for reiser til og fra Island, Tyskland og Norge.

– Vår modell bygger på helsemyndighetenes kriterier og listen av land vi har fått av dem. På bakgrunn av det, som er en forsiktig modell, åpner vi for at man kan reise til flere europeiske land, Kofod.

(©NTB)

Flere nyheter: