Menu
Leeds-spillerne jubler for 1-0-målet til Stuart Dallas. Det endte 1–1 på Etihad. Foto: Tim Keeton, Pool / AP / NTB

Dallas-dobbel ga sensasjonell Leeds-seier over Manchester City

Stuart Dallas ble den store helten med to mål da Leeds slo giganten Manchester City 2-1 borte. Leeds spilte i tillegg med én mann mindre i annen omgang.

Av NTB | 10.04.2021 16:53:24

Sport: City presset febrilsk for utligning i hele den andre omgangen og fikk balanse i regnskapet etter 75 minutter til 1-1. Likevel var det gjestene i rødt som vant oppgjøret.

På overtid ble Stuart Dallas spilt gjennom, og alene med Ederson gjorde Leeds-spilleren ingen feil. Han la ballen under målvakten og sendte gjestene til himmels.

Tapet var Citys andre på de siste tre hjemmekampene i Premier League, etter at de også tapte for Manchester United i starten av mars.

– Verdien av denne seieren øker som følge av at den kom i en kamp der motstanderen dominerte, og der vi måtte vise karakter, innsats og personlighet, sa Leeds-manager Marcelo Bielsa etter kampen.

– Vi klarte ikke kontrollere kampen, og vi skapte ikke nok for spissene våre. Vi kom oss til den siste tredelen, men klarte ikke skape mye der, sa City-manager Pep Guardiola.

På overtid av den første omgangen ble Leeds redusert til ti mann etter en stygg takling med strake knotter fra kaptein Liam Cooper på Gabriel Jesus.

Dermed var det spill mot ett mål i hele den andre omgangen. Etter et solid trykk mot Leeds-målet, satt 1-1 kvarteret før full tid. Bernardo Silva fant Ferrán Torres, som la ballen lekkert i lengste hjørne.

Det var første målet til spanjolen for City siden cupkampen mot Cheltenham 23. januar.

Og på overtid sendte Dallas gjestene opp i 2-1, og det ble også sluttresultatet.

City på 74 poeng er 14 poeng foran Manchester United, som har 60 poeng etter 30 kamper.

Like før pause tok Leeds ledelsen. Stuart Dallas fikk ballen på 12 meter og hamret den i nærmeste hjørne, helt mot spillets gang.

Selv om City kjørte på også etter utligningen, var det Raphinha som fikk en kjempemulighet like før full tid. Brasilianeren kom alene med Ederson, men målvakten klarte å bryte ballen i det Leeds-spilleren prøvde å dra seg forbi landsmannen i City-buret.

(©NTB)

Flere nyheter: