Menu
Det er ventet at Uefa-styret senere i høst vraker planer om å utvide antall lag i fotball-EM. Her er Uefa-president Aleksander Ceferin avbildet i 2020. Foto Peter Dejong / AP / NTB

Daily Mail: Uefa dropper å gjøre fotball-EM større

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) kommer til å vrake planene om å utvide EM-sluttspillet i 2028 fra 24 til 32 lag, erfarer Daily Mail.

Av NTB | 22.09.2022 16:40:55

Sport: Årsaken er at rettighetshavere har stilt seg kritiske til nok en utvidelse av mesterskapet. Antall deltakernasjoner spratt opp fra 16 til 24 foran EM i 2016.

En arbeidsgruppe internt i Uefa har sett på konsekvensene av å gjøre sluttspillet enda større. Tilbakemeldingene fra TV-selskaper over hele Europa har ikke vært positive, skriver Daily Mail.

De har pekt på at kvalifiseringen til framtidige europamesterskap vil ha liten kommersiell verdi ved en utvidelse. I et felt der 32 av 55 lag går videre, er frykten stor for at det blir mange kamper uten betydning.

Rettighetshaverne og andre samarbeidspartnere skal også ha vært lunkne til Uefas ideer om å erstatte en tradisjonell kvalifisering med en utslagsserie og et utvidet program i nasjonsligaen.

Uefa er ventet å ta en endelig avgjørelse på et styremøte i november.

(©NTB)

Flere nyheter: