Menu
Trond Sollied kan være på vei tilbake til RBK. Foto: Thomas Rasmus Skaug / SCANPIX .

Dagsavisen: Sollied og Strand blir RBKs nye trenerduo

Trond Sollied blir Rosenborgs nye trener. Han får med seg Roar Strand i trenerapparatet, skriver Dagsavisen.

Av NTB | 01.07.2020 09:32:49

Sport: Dagsavisen hevder å kjenne til at RBK-ledelsen har bestemt seg for hvem som skal etterfølge Eirik Horneland. Den nyte trenerteamet kan angivelig komme til å bli presentert allerede onsdag.

Sollied har vært lansert som en aktuell kandidat til trenerjobben på Lerkendal etter at RBK skilte lag med Horneland i forrige uke. Veteranen fra Mo i Rana har vært klar på at han ønsker seg jobben.

– Dersom Rosenborg henter meg nå, vil de få en bedre utgave av meg selv enn i 1998. Jeg kan være interessert i RBK-jobben, men det er ikke jeg som bestemmer. I fotballjobber blir du plukket ut. Vi får bare vente og se, sa Sollied til Adresseavisen nylig.

RBK vil ikke bekrefte Dagsavisens opplysninger.

– Vi kommer med opplysninger når vi har fakta på bordet, og da kommenterer jeg det, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug til Nettavisen onsdag.

Med Sollied som trener vant RBK seriegull i 1998. I mesterligaen havnet laget på tredjeplass i gruppen samme år, med like mange poeng som puljevinner Juventus. Året før, i 1997, var han Nils Arne Eggens assistent på Lerkendal.

Sollied har siden 1998 trent en lang rekke klubber. På merittlisten står blant annet Club Brugge, Olympiacos, Gent, Heerenveen, Al-Ahli, Lierse, Elazığspor og Lokeren. Jobben i Lokeren hadde han inntil i januar i fjor.

61-åringen har i en årrekke vært bosatt i Belgia.

Roar Strand er en av RBKs aller fremste klubblegender. Han vant 16 seriemesterskap med trønderklubben og var blant annet spiller under Trond Sollieds ledelsen i 1998.

Rosenborg fikk en etterlengtet seier i Eliteserien da Brann ble slått 2-1 i Bergen søndag. Onsdag er Vålerenga motstander på Lerkendal.

(©NTB)

Flere nyheter: