Menu
Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre stilte spørsmål til arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen i den muntlig spørretimen onsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Dagpenger kan drøye til slutten av juli

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sier Nav ikke regner med å være à jour med utbetaling av dagpenger før i slutten av juli.

Av NTB | 27.05.2020 10:49:17

Medisin og helse: I den muntlige spørretimen på Stortinget onsdag kunne Isaksen fortelle at Nav har seksdoblet sin behandlingskapasitet. Men samtidig kom det i løpet av én uke i mars mer enn hundre ganger flere søknader om dagpenger enn i en normaluke.

Konsekvensen er ifølge Isaksen at Nav først i slutten av juli regner med å være à jour med dagpengene.

Samtidig skal det innføres en ny ordning for lønnskompensasjon. Den skal etter planen komme på plass i første halvdel av juni, og utbetalinger vil da kunne skje i løpet av noen dager når arbeidsgivere melder inn krav.

Arbeids- og sosialministeren kom med opplysningene som svar på et spørsmål fra Ap-leder Jonas Gahr Støre. Han påpekte at mange permitterte fortsatt venter på penger og har havnet i en svært utsatt situasjon.

– De får ikke utbetalt penger, mens regningene til husleie, barnehage og strøm fortsetter å komme, sa Støre.

Isaksen viste til at Norge på få måneder er kommet opp i 450.000 permitterte og ledige, og at Nav er testet til det ytterste.

– Vi er inne i en veldig, veldig alvorlig krise, sa han.

(©NTB)

Flere nyheter: