Menu
Dagens Næringsliv har stevnet medieovervåkningstjenesten Retriever for retten Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Dagens Næringsliv og Retriever møtes i retten etter sommeren

Dagens Næringsliv (DN) og medieovervåkningstjenesten Retriever møtes i retten i august. Avisen mener Retriever driver ulovlig medieovervåking.

Av NTB | 13.05.2020 16:02:38

Økonomi og næringsliv: Hovedforhandlingen er berammet hos Oslo tingrett i to uker fra mandag 17. august, skriver Journalisten.

Da søksmålet ble kjent i 2018, uttalte sjefredaktør Amund Djuve til Medier24 at de mener Retriever bedriver ulovlig medieovervåking, distribusjon av medieinnhold, mediearkiv og medieanalyse av DNs innhold.

Retrievers daværende norgessjef Espen Viskjer sa da at de hadde gått over til en form for medieovervåking som ikke krever avtale med DN, etter at avisen nektet Retriever en ny avtale på like vilkår som konkurrentene

– Denne formen er avklart rettslig og bygger på langvarig bransjepraksis. Vi beklager at det er oppstått en rettslig prosess, men føler oss veldig trygge på utfallet, skrev Viskjer.

Retriever er eid av nyhetsbyråene TT og NTB. Dagens Næringsliv er eid av konsernet NHST, som også eier Retriever-konkurrent Mynewsdesk.

(©NTB)

Flere nyheter: