Menu
Rossabø kirke ble bygget 1972 tilhører. Den verneverdige kirken er tegnet av arkitektene Per Amund Riseng og Jan Stensrud. FOTO: E. Solberg / Radio Haugaland

Forsvarer omstridt kirkekåring

Avisa Dagen kårer Norges styggeste kirke, noe som har skapt negative reaksjoner. Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk forsvarer kåringen. Rossabø kirke i Haugesund er blant de med flest stemmer.

Av NTB | 27.01.2020 08:30:30

Økonomi og næringsliv: Dagens kåring har skapt store reaksjoner, blant annet fra kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum, som mener det er uholdbart å redusere temaet til «en lettvint sak om smak og behag».

Rossabø kirke var mandag morgen rangert som nummer 12 på listen over landets styggeste kirker.

– Jeg synes det er noe gravalvorlig, humørløst og litt elitistisk over reaksjonen til Raaum. Dette er gjort med glimt i øyet fra vår side. I kjølvannet av vår avstemning er det blitt en debatt om kirkearkitektur i en rekke medier. Det bør glede ledelsen i Den norske kirke, sier Selbekk til Vårt Land.

Kåringen er en avstemning på Dagens nettsider, og foreløpig ligger Østre Porsgrunn kirke an til å få flest stemmer, med 820 stemmer. Den nye kirken i Østre Porsgrunn erstattet den 250 år gamle kirken som brant ned i april 2011. Den nye kirken, som åpnet i 2019, har skapt debatt på grunn av sitt moderne og ukonvensjonelle utseende.

Selbekk mener at kirkens ledelse bør være glade for at folk engasjerer seg og debatterer kirkearkitektur.

– Det er ingen som har sagt at noen av disse kirkene skal rives eller noe sånt. De burde vært glade for at noen er opptatt av dette. Det er likegyldigheten som er det store problemet for Den norske kirke, mener han.

(©NTB)

Flere nyheter: