reklame for Utvik Autoservice
Menu
Parlamentarisk leder i KrF Hans Fredrik Grøvan utelukker ikke å bryte med Høyre i regjering for å finne en løsning for Moria-barna. Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix

Dagbladet: KrF åpner for å bryte med regjeringen om Moria-barna

Parlamentarisk leder Hans Fredrik Grøvan i KrF sier til Dagbladet at partiet kan søke alternative flertall for å hente barn fra Moria-leieren til Norge.

Av NTB | 19.05.2020 12:47:30

Politikk: Regjeringen har ennå ikke konkludert på om Norge skal hente mindreårige fra Moria-leiren i Hellas. De skulle ha kommet med sitt forslag tirsdag, men har ennå ikke kommet til enighet.

KrF og Venstre ønsker å hente barn fra Moria-leiren, mens Høyre holder igjen i regjering i påvente av en varig felleseuropeisk løsning.

Nå åpner KrF for å søke andre flertall på Stortinget i saken.

– Vi utelukker ikke noen løsninger med noen partier akkurat nå, men vi sitter og jobber sammen med regjeringspartiene for å finne en løsning der. Det er vårt prioriterte første alternativ som vi jobber med. Vi vet ikke om vi lykkes, og da må vi se på alternativene, sier parlamentarisk leder i KrF Hans Fredrik Grøvan til Dagbladet.

Det vil bli en avgjørende avstemning i Moria-saken i Stortinget 26. mai.

– Vi har mulighet fram til mandag kveld med å legge inn forslag, så vi har noen dager til før vi må konkludere, sier Grøvan.

Flere nyheter: