Menu
Fiskeriminister Geir-Inge Sivertsen (H) overtok i januar for Harald T. Nesvik (Frp). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Dagbladet: Fiskeriministeren feilinformerte kommunestyret, fikk dobbel lønn

Fra november i fjor hevet Geir Inge Sivertsen (H) dobbel lønn både som ordfører og statssekretær. Selv opplyste han at regjeringsjobben ikke startet før i januar.

Av NTB | 21.02.2020 16:16:17

Politikk: I en søknad til rådmann Hogne Eidissen i Senja kommune om etterlønn som ordfører skrev Sivertsen at han ikke ville begynne for fullt som statssekretær før 1. januar, ifølge Dagbladet.

Men på regjeringens egne nettsider ble nåværende fiskeriminister Sivertsen presentert som ny statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet 4. november, melder avisa. Statsministerens kontor bekrefter også at Sivertsen fikk sin første regjeringslønning 12. november.

– Jeg var ordfører i Lenvik som skulle bli en del av Nye Senja kommune fra 1. januar. Da jeg tiltrådte, avtalte jeg med statsråden at jeg fram til nyttår skulle fullføre sammenslåingsprosessen. Den var ferdig slik at jeg fra 1. januar kunne fokusere kun på oppgavene som statssekretær.

– Som sagt tidligere, skulle jeg ikke søkt om etterlønn. Jeg vil selvfølgelig betale tilbake penger jeg ikke skulle hatt, sier han videre.

Dagbladet har tidligere omtalt at Sivertsen også fikk 120.000 kroner i ordfører-etterlønn samtidig som han mottok full lønn som statssekretær. Senja kommune har besluttet å kreve etterlønnen tilbakebetalt.

Fiskeriministeren sier i en skriftlig kommentar til NTB at han hadde begge stillingene i to måneder, noe både Lenvik kommune og Nærings- og fiskerdepartementet var innforstått med.

Sivertsen var varaordfører i Senja kommune etter kommunevalget høsten 2019 samtidig som han var ordfører i Lenvik. Årsaken er at Lenvik kommune fra nyttår ble en del av Senja kommune.

(©NTB)

Flere nyheter: