reklame for Sheiken Bowling
Menu
Golden State Warriors tok sin fjerde seier i finaleserien mot Boston Celtics torsdag. Dermed kunne de løfte troféet. Foto: Steven Senne / AP / NTB

Curry sentral da Warriors tok sitt sjuende NBA-trofé

Stephen Curry fortsatte storspillet da Golden State Warriors slo Boston Celtics 103-90 på bortebane. Med det vant Warriors sitt sjuende NBA-mesterskap.

Av NTB | 17.06.2022 06:01:09

Sport: Curry ble delt toppscorer i kampen med 34 poeng, jevnt med Celtics’ Jaylen Brown. Warriors vant finalen 4-2 i kamper.

– Jeg er så stolt av denne gruppa, sa 34-åringen med tårer i øynene etter kampen.

Mesterskapet er det fjerde Warriors har vunnet med kjernen bestående av Curry, Klay Thompson og Draymond Green siden 2015. Også 38 år gamle Andre Iguodala, som returnerte til Warriors før sesongen, vant for fjerde gang.

Men de siste årene har ikke vært enkle for San Francisco-laget. De tapte finalen mot Toronto Raptors i 2019, og skader på Thompson var blant flere ting som medvirket til at de ikke engang kom til sluttspillet i 2020 og 2021.

– Vi traff bunnen med skader. Det har vært en lang vei med mye jobbing for å komme hit, sa Curry.

Han har storspilt gjennom serien, og ble fortjent kåret til mest verdifulle spiller (MVP) i sluttspillet. Det er den første gangen han har vunnet kåringen.

(©NTB)

Flere nyheter: