Menu
Thomas Ulsrud har gått bort, 50 år gammel. Foto: Lise Åserud / NTB

Curlingprofilen Thomas Ulsrud er død: – Han er vel den beste spilleren Norge har hatt

Den mangeårige curlingstjernen Thomas Ulsrud døde tirsdag kveld etter lang tids sykdom, melder VG og NRK. Han ble 50 år gammel.

Av NTB | 25.05.2022 15:30:55

Sport: Ulsrud tok blant annet OL-sølv i 2010, og han ble både verdensmester (2014) og europamester (2010 og 2011) med sitt norske lag.

– Thomas har betydd veldig mye for oss innen curling i Norge. Han var vårt ansikt utad i mange år. Han er vel den beste curlingspilleren vi har hatt her i landet, sier sportssjef i curlingforbundet, Pål Trulsen, til NTB.

Trulsen ble OL-mester i 2002.

– Thomas var nok også den curlingspilleren som tok sporten til et nytt nivå her i landet. Han solgte unna businessen sin og satset på curling på heltid. Han var også veldig populær i miljøet fordi han snakket med alt og alle. Thomas var ikke opptatt av hvem de var og hva de hadde gjort.

– Thomas ønsket ingen oppmerksomhet rundt sykdommen, men han så på sykdommen som en curlingkamp. Han satset på å vinne den, sier Trulsen.

Ulsrud fikk konstatert kreft i desember 2020. Han gjennomgikk omfattende cellegiftbehandling og hadde til det siste tro på at han skulle bli frisk, forteller kona Elin Grødal til VG.

– Han døde hjemme. Han ville ikke være på sykehus, sier hun.

Ulsrud etterlot seg også en sønn på 20 år.

Som skip var han førende når det gjaldt de fargerike buksene lagene hans benyttet under mesterskap. De ble et varemerke for team Ulsrud.

(©NTB)