Menu
Marianne Rørvik og hennes lagvenninne vant to nye kamper i VM-kvalifiseringen torsdag og ligger an til å kunne sikre VM-plass i omspillet lørdag. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Curlingkvinnene med to nye seirer – klar for omspill om VM-plass

Norges kvinnelandslag i curling vant begge torsdagens kamper i VM-kvalifiseringen i Finland og er allerede klar for omspill lørdag.

Av NTB | 20.01.2022 16:36:11

Sport: Den norske kvartetten imponerte med 7-4-seier over turneringsfavoritt Danmark torsdag formiddag og fulgte opp med en oppskriftsmessig 9-5-seier over Brasil. Norge har vunnet sine fem første kamper.

Latvia venter i den siste grunnseriekampen fredag. Lørdag er det omspill, der de to beste i grunnspillet møtes i kamp om en VM-plass. Taperen får en ny sjanse mot laget som blir nummer tre i grunnspillet.

Norge fikk en god start mot Danmark med to poeng i første omgang. Etter at de norske «stjal» ett poeng i 5. omgang sto det 4-1 til Norge. Danskene reduserte med ett poeng både i 6. og 7. omgang, men Norge la på til 7-3 med tre poeng i den åttende omgangen. Det greide ikke danskene å svare på.

Brasil har tapt alle sine kamper og greide ikke å true de norske, som ledet 8-1 før brasilianerne fikk noen trøstepoeng mot slutten.

På det norske laget spiller Martine Rønning, Eirin Mesloe, Mille Haslev Nordbye og skip Marianne Rørvik.

Det spilles om plasser i VM-turneringen i Canada i slutten av mars.

(©NTB)

Flere nyheter: