Menu
Marianne Rørvik og hennes curlinglag har hittil full pott i VM-kvalifiseringen i Finland. Foto: Geir Olsen / NTB

Curlingkvinnene fortsatt perfekt i VM-jakten

Norges kvinnelandslag i curling nedsablet Hongkong 12-4 i VM-kvalifiseringen onsdag. Det gir tabelltopp sammen med Danmark.

Av NTB | 19.01.2022 16:06:12

Sport: Det norske laget står med tre seirer på like mange kamper i kvalifiseringsturneringen i finske Lohja. En av dem kom på walkover mot et koronarammet Tsjekkia.

Norge koblet umiddelbart grepet mot Hongkong og ledet 2-0 etter åpningsomgangen. Tre poeng i både tredje og femte omgang ga en luke asiatene ikke kunne true. De ga opp da de norske curlingkvinnene spilte seg til fire nye poeng i den åttende omgangen.

VM-jakten ble mulig for Norge etter at laget vant B-gruppa i EM. Martine Rønning, Eirin Mesloe, Mille Haslev Nordbye og skip Marianne Rørvik spiller i kvalifiseringen

Kristin Skaslien var på laget som sikret opprykk til A-gruppa i EM, men hun prioriterer oppladning til OL-turneringen i mixed double og er erstattet av Mesloe.

Seks lag deltar i kvalifiseringen. Kasakhstan skulle vært med, men kunne ikke reise på grunn av koronarestriksjoner, og Tsjekkia trakk seg etter positive koronaprøver.

Alle møter alle i grunnspillet. De to beste møtes deretter i kamp om en VM-plass, mens taperen møter grunnserietreeren i kamp om den siste plassen i VM i Canada.

(©NTB)