Menu
Steffen Walstad og Norge utklasset Japan i curling-VM. Foto: Jeff McIntosh / The Canadian Press via AP / NTB

Curlingherrene tilbake på vinnersporet – slo Japan og Sveits i VM

Norges lag i curling-VM reiste seg mesterlig etter tapet mot Tyskland og er oppe i sju seirer etter å ha slått Japan og Sveits.

Av NTB | 07.04.2021 00:53:50

Sport: Skip Steffen Walstad og hans lag fikk et ordentlig løft etter tirsdagens overraskende nederlag og utklasset Japan 10-2 i første kamp tirsdag.

Senere ble det 10-5-seier etter en noe jevnere affære mot sterke Sveits. Walstads lag topper dermed grunnspillet i curling-VM i canadiske Calgary med sju seirer og bare ett tap.

– Vi hadde ikke en god kamp i går. Vi var litt nede og sov ikke så godt i natt. Så det var deilig å slå tilbake med denne kampen, sa Norges skip til arrangøren etter Japan-kampen.

Der var Norge overlegent best fra starten av, og japanerne ga opp da Norge tok fire poeng i den sjette omgangen og økte til åtte poengs ledelse.

– Vår klart beste kamp, konstaterte Walstad overfor lagkameratene da seieren var i boks.

Foruten Walstad spiller Torger Nergård, Markus Høiberg og Magnus Vågberg for det norske laget.

Norge ledet på dette tidspunktet 6-5, men Sveits hadde siste stein. Den bommet viseskip Benoit Schwarz fullstendig med, og i stedet for å utligne, ga sveitserne Norge 3-0-seier i omgangen og 9-5-ledelse totalt.

I neste omgang klarte det norske laget å stjele nok et poeng, og da valgte sveitserne å takke for kampen.

Fire lag, Canada, RCF (Russlands curlingforbund), Skottland og Sverige, ligger like bak Norge med seks seirer og to tap. Sveits og USA har fem seirer og tre tap.

– Det er bra at vi har de seierne vi har, for vi møter bare bedre og bedre motstand, sa Walstad.

I VM går de to beste lagene fra grunnserien direkte til semifinale, mens de fire neste på tabellen spiller utslagskamper om semifinaleplass. Norge har fem kamper igjen i grunnspillet.

Mot sveitserne åpnet Norge med 1-0-seier i første omgang, og deretter vant lagene annenhver omgang fram til den åttende, der kampen mer eller mindre ble avgjort.

De seks beste lagene i VM er direktekvalifisert til neste års OL, og Walstads lag ligger godt an i den kampen.

(©NTB)