reklame for Sheiken Bowling
Menu
Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten jubler etter å ha slått Storbritannia i OL-semifinalen i curling for blandet lag. Tirsdag møter de Italia i finalen. Foto: Brynn Anderson, AP / NTB

Curlingekteparet til OL-finale – møter ubeseirede Italia i gullduell

Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien vendte til 6-5-seier over Storbritannia i OL-semifinalen for blandet lag og møter ubeseirede Italia i finalen tirsdag.

Av NTB | 07.02.2022 14:52:17

Sport: Dermed er det allerede klart at de forbedrer bronsemedaljene de fikk i forrige OL.

Bruce Mouat og Jen Dodds ledet mye av semifinalen, men Norge sikret seg ledelsen med tre poeng i 6. omgang. Etter at britene utlignet, avgjorde Skaslien det hele med sistestein i den 8. og siste omgangen. Hun curlet den perfekt inn i midten av boet.

Onsdag venter italienske Stefania Constantini og Amos Mosaner, som vant alle sine ni grunnspillkamper og knuste Sverige 8-1 i sin semifinale.

– Vi hadde kontrollen det meste av kampen og spilte det beste vi har gjort hele uka. Det gjør tapet tyngre å svelge, men de norske spilte bra mot slutten, sa Dodds til BBC.

Det norske curlingekteparet sikret 2.-plass i grunnspillet med seier i sine fem siste kamper, men de fikk en tung start på semifinalen mot det britiske laget de slo klart søndag.

Det britiske laget gjorde det vanskelig for Norge også i 2. omgang, da lyktes Skaslien med det hun prøvde på i den første omgangen. Det ga ett norsk poeng og utligning.

I tredje omgang slo Skaslien med sin siste stein ut tre av fire britiske steiner i boet, men Jen Dodds utnyttet sistesteinen til å sikre to britiske poeng og 3-1-ledelse.

Norge hadde en mulighet til utslagning i jakt på flere poeng i 4. omgang, men gikk for det sikre og sikret ett poeng med en dragning. Dermed fikk britene sistesteinen igjen med 3-2-ledelse.

I den 6. omgangen viste britene for første gang alvorlige svakhetstegn. Både Mouat og Dodds leverte dårlige steiner mot slutten av omgangen, og Norge kunne med en enkel dragning sikre tre poeng og vende til 5-4-ledelse.

Britene begynte å merke nervepresset, og Mouat misset i forsøket på en dobbel utslagning. Dermed kunne de norske gjøre det umulig for britene å få mer enn ett poeng, og med 5-5 hadde Norge sistestein i siste omgang.

Den utnyttet de på beste vis.

Norge hadde sistestein i første omgang, men Skaslien bommet med en utslagning, og britene fikk ett poeng.

I neste hadde britene sjansen til å score flere poeng og rykke fra, men Dodds kom ikke rundt den norske guarden, og britene måtte nøye seg med å øke til 4-2.

(©NTB)

Flere nyheter: