Menu
Geir Arne Skogstad, Sissel Løchen og resten av det norske laget klarte ikke å hamle opp med det svenske laget og tapte 6-8. Foto: Dita Alangkara / AP / NTB

Curling: Semifinalehåpet trolig ute for Norge i Paralympics

De norske rullestolcurlerne røk på et nytt tap i Paralympics onsdag formiddag. Kina ble for sterke med 4-7, og dermed spøker det for en plass i semifinalen.

Av NTB | 09.03.2022 10:10:12

Sport: Norge står med fire seirer og fem tap med én kamp igjen. Norge, Latvia og Slovakia kjemper om den siste plassen.

Norge må slå Canada og få hjelp i de resterende kampene for å avansere. Slovakia og Latvia på plassene foran har Norge slått tidligere, og vil dermed gå videre på innbyrdes ved poenglikhet.

Mot Kina var det jevnt hele veien. Det ble norsk ledelse med 4-3 etter ett poeng i den sjuende omgangen. Norge fikk den beste steinen på siste forsøk med fire kinesiske steiner i boet. Kina svarte imidlertid og vant siste omgang med fem poeng.

Sissel Løchen, Ole Fredrik Syversen, Jostein Stordahl og Geir Arne Skogstad spilte for Norge. Med seg som reserve hadde de Mia Sveberg.

Mot Sverige tidligere onsdag ble det 6-8-tap etter ekstraomganger. Da ledet Norge 3-1 etter tredje omgang. Deretter tok Sverige over føringen ved å sikre seg to poeng i både fjerde og femte omgang. Lagene tok hvert sitt poeng i sjette og sjuende omgang, før en thrilleravslutning på kampen forlenget spilletiden.

I ekstraomgangene ble det en dårlig start for Norge, som ikke klarte å heve nivået. Sverige stakk av med to poeng og ligger øverst på tabellen.

Canada venter torsdag før en eventuell semifinale spilles fredag.