Menu
Skip Steffen Walstad (til høyre) og Torger Nergaard lyktes ikke med å kvalifisere Norge til OL under årets VM i Canada. Foto: Jeff McIntosh / AP / NTB.

Curling: Norge tapte for Skottland – bommet på OL-plassen etter marerittomgang

Norges curlingherrer stilet mot en sikker OL-plass, men plutselig raknet det mot skottene og OL-plassen forsvant i denne omgang.

Av NTB | 09.04.2021 20:17:48

Sport: Med seier over Skottland i den siste gruppespillkampem i årets VM ville OL-plassen være sikret. Da ville Norge ha blitt miminum nummer seks i årets VM, og de seks beste er sikret spill i neste års OL i Beijing.

Lenge så det også bra ut. Norge utlignet til 1-1 etter 2. omgang, og etter fem omganger ledet Norge 3-2. Etter sju runder virket ledelsen tilsynelatende komfortabel med 5-2. Deretter kom åttende omgang der Norge tapte hele 0-4, og plutselig var skottene i førersetet.

Norge utlignet til 6-6 etter den neste omgangen, men skottene hadde sistestein i 10. og siste omgang, og dermed gikk skottene seirende ut av kampen med 7-6 etter 1-0 i avgjørende omgangen.

Siden Sveits vant 9-4 over Kina havnet Norge uten utenfor topp 6 i årets VM, og da blir det ikke noe OL-spill i denne omgang.

Norge må ut i kvalifisering for å sikre seg en av de ledige OL-billettene. Den skjer i desember. Vertsnasjonen Kina skal ha en av de ledige billettene. Norge kjemper om tre ledige plasser i kvalifiseringen.

Skip Steffen Walstad, Torger Nergaard, Markus Høiberg og Magnus Vaagberg utgjorde Norges lag.

(©NTB)

Flere nyheter: