Menu
David Neres scorer vinnermålet for Ajax i cupfinalen mot Vitesse. Norske Sondre Tronstad (8, delvis skjult) rakk ikke fram i tide til å takle. Foto: Peter Dejong, Pool via AP / NTB

Cupfinaletap på overtid for Tronstad og Vitesse

Sondre Tronstad og hans Vitesse ga Ajax hard kamp i den nederlandske cupfinalen søndag, men innbytter David Neres ga favoritten 2-1-seier på overtid.

Av NTB | 18.04.2021 20:34:16

Sport: Neres ble byttet inn i det 87. minutt. I det første av fem tillagte minutter kom han til skudd inne i feltet og skjøt pokalen hjem til Amsterdam.

Det skjedde etter et innlegg og flere hodedueller i feltet. Vitesse-innbytter Tomas Hajek falt etter den første, og det var hans plassering i målgården som gjorde at Neres ikke var offside da ballen kom til ham etter en ny duell. Tronstad ilte til, men nådde ikke fram i tide til å blokkere.

Ryan Gravenberch ga Ajax 1-0-ledelse etter halvspilt første omgang på De Kuip i Rotterdam, men Ikoma Lois Openda utlignet etter en halv time.

Ajax var det førende laget i kampen, og det ble vanskeligere for Vitesse da midtstopper Jacob Rasmussen ble utvist i det 86. minutt.

Tronstad spilte hele kampen for Vitesse.

(©NTB)

Flere nyheter: