reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Cubanere utenfor en matbutikk i Havanna. 269 mennesker har til nå fått påvist koronavirus i landet, og seks er døde. Foto: AP / NTB scanpix

Cuba: USA blokkerer koronahjelp

USA blokkerer en forsendelse med ansiktsmasker, diagnoseutstyr, pustemaskiner og hansker fra å nå Cuba, ifølge myndighetene i landet.

Av NTB | 04.04.2020 09:47:26

Økonomi og næringsliv: Forsendelsen er donert av Asias rikeste mann, Jack Ma, som også har sendt tilsvarende utstyr for å bekjempe koronapandemien til en rekke andre land.

Ifølge Cubas ambassadør i Beijing, Carlos M. Pereira, var det blant annet 100.000 ansiktsmasker og ti diagnosesett i forsendelsen, som skulle ha nådd Havanna 21. mars.

Colombianske Avianca Airlines, som skulle ha fraktet utstyret, nektet imidlertid å fly til Cuba, med henvisning til USAs blokade av landet.

Blokaden gjør rett nok unntak for mat og medisinsk utstyr, men selskapet frykter å havne i trøbbel og ende opp med bøter og andre straffereaksjoner for brudd på andre deler av blokaden.

Menneskerettighetsorganisasjoner og hjelpeorganisasjoner har bedt USA oppheve blokadene av Cuba, Venezuela og Iran under koronapandemien for å gjøre det lettere å bringe inn medisinsk nødhjelp.

President Donald Trumps administrasjon har nektet dette og hevder at en slik lette av blokadene bare vil komme landenes regjeringer til gode.

(©NTB)

Flere nyheter: