reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Cruiseskipet Zaandam la ut fra Buenos Aires 7. mars, dagen før amerikanske myndigheter gikk ut og frarådet cruiseskipsreiser som følge av koronasituasjonen. Her ligger det på anker i bukta utenfor Panama City fredag 27. mars. Arkivfoto: Arnulfo Franco / AP / NTB scanpix

Cruiseskipsrederi ut mot Florida-guvernør: Frykter at liv står i fare

Det koronarammede cruiseskipet Zaandam får ikke legge til land i Florida. Rederiet mener delstaten smeller døra i ansiktet på personer i nød.

Av NTB | 31.03.2020 17:02:37

Fritid: Cruiseskipet Zaandam er nå i Det karibiske hav etter å ha seilt opp langs kysten av Sør-Amerika siden 7. mars. Flere land har nektet dem å legge til kai, og mandag gjorde guvernør i Florida, Ron DeSantis, det klart at skipet heller ikke er velkommen i den sørlige amerikanske delstaten.

Det får cruiseskipsrederiet Holland America til å reagere.

– Fire personer har allerede gått bort, og jeg frykter at flere liv er i faresonen, skriver Orlando Ashford, president for Holland America, i et innlegg i avisen South Florida Sun Sentinel tirsdag.

I tillegg til de fire døde har andre passasjerer fått påvist smitte av koronaviruset.

Ashford skriver at situasjonen med spredning av sykdommen covid-19 er en stor test for «vår felles medmenneskelighet».

Florida-guvernør DeSantis sier på sin side at helsevesenet i delstaten ikke har kapasitet til å ta imot de rundt 1.800 passasjerene om bord i Zaandam og søsterskipet Rotterdam.

Rotterdam ble sendt ut fra San Diego med medisinsk personell, testutstyr og mat for å bistå Zaandam forrige uke. Rundt 1.400 tilsynelatende friske passasjerer er tatt om bord i Rotterdam.

Dermed er det rundt 450 gjester og 602 mannskap igjen på Zaandam. Mer enn 190 personer har oppgitt at de er syke om bord.

(©NTB)

Flere nyheter: