Menu
Cruiseskipet Grand Princess, som har minst 21 koronavirus-smittede om bord, får nå legge til kai i Oakland. Foto: AP / NTB scanpix

Cruiseskip med virussmittede får legge til kai i USA

Cruiseskipet Grand Princess, som har 3.533 mennesker fra 54 land om bord, blant dem flere smittet av koronaviruset, får nå gå til kai i Oakland.

Av NTB | 08.03.2020 10:01:18

Fritid: 21 av de 45 som er testet om bord på skipet har fått påvist smitte av koronaviruset. To tidligere passasjerer har også fått påvist smitte, og den ene av dem er død.

Lørdag kveld opplyste kapteinen på skipet, John Smith, at han hadde mottatt tillatelse fra amerikanske myndigheter til å gå til kai i Oakland.

Skipet ventes å legge til kai mandag, men det vil ta flere dager før alle passasjerene kan gå i land.

Ifølge Smith står helsepersonell klar til å ta imot dem som er smittet av koronaviruset, mens de øvrige vil bli sendt til karanteneanlegg der de vil bli testet og isolert.

Grand Princess skulle på et cruise til Hawaii da det oppsto mistanke om virussmitte om bord. Skipet gjorde vendereis, men fikk ikke lov å gå til kai i San Francisco og ble beordret til å holde seg på god avstand fra kysten.

Et helikopter fra nasjonalgarden heiste ned utstyr for testing, og 45 personene ble testet.

Det er nå registrert 433 tilfeller av koronasmitte i USA. 17 av de smittede er bekreftet døde.

Fredag undertegnet president Donald Trump en ekstrabevilgning på 8,3 milliarder dollar til bekjempelse av koronaviruset i landet.

(©NTB)

Flere nyheter: