Menu
Cruisekommuner ønsker nasjonale retningslinjer for håndtering av koronasmittede passasjerer. Her er cruiseskipet Discovery i Flåm i Aurland kommune. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Cruisekommuner etterlyser nasjonale koronasmittetiltak

Haugesund kommune advarer cruisekommuner etter virusmistanke hos to passasjerer. Aurland kommune, med cruisedestinasjonen Flåm, etterlyser nasjonale tiltak.

Av NTB | 04.03.2020 19:31:22

Økonomi og næringsliv: Koronaprøvene til de to cruisepassasjerene i Haugesund var negative, men hendelsen har vært en vekker for kommuneleger i andre cruisekommuner.

Flåm i Aurland kommune hadde besøk av 277.545 cruiseturister i 2019. Kommuneoverlege Frode Myklebust i Årdal, Lærdal og Aurland sier at det ikke er noen beredskapsplan for koronaviruset og cruiseturismen spesielt. Han vil ha nasjonale føringer.

Skipet som lå til kai i Haugesund, var i Flåm i forrige uke. Havnesjef Tor Mikkel Tokvam i Flåm sier at tiltakene som kan iverksettes per i dag, er å ikke slippe passasjerer i land ved mistanke om sykdom.

– Det hjelper ikke at hver kommune finner sin måte å håndtere dette på. Vi må ha noen felles retningslinjer som gjelder sjøfart, sier han til Nynorsk pressekontor.

I Ålesund er det første cruiseskipet for sesongen ventet denne uka. Der har kommuneoverlegene meldt bekymring til fylkeslegen. De har fått til svar at problemstillingen er løftet opp til Helsedirektoratet og Samferdselsdepartementet.

(©NTB)

Flere nyheter: