Menu
Shane Warne med Ashes-trofeet etter en av sine triumfer med Australias cricketlandslag. Legenden døde fredag, 52 år gammel. Foto: Gareth Copley, PA via AP / NTB

Cricketlegenden Shane Warne er død

Den australske cricketlegenden Shane Warne, ansett som en av de beste kasterne noensinne, døde fredag i sitt hjem i Thailand. Han ble bare 52 år gammel.

Av NTB | 04.03.2022 17:31:47

Sport: Han ble funnet livløs i sitt hjem, og forsøk på gjenoppliving førte ikke fram. Dødsårsaken er trolig hjertesvikt, ifølge en uttalelse på vegne av familien.

Warne var en av cricketsportens store profiler og huskes spesielt for sine prestasjoner i femdagerslandskamper, såkalte Test-kamper. Han kastet ut 708 motspillere i slike kamper, et tall som er overgått bare av srilankiske Muttiah Muralitharan.

Warne ble kåret til en av de fem beste cricketspillere i det 20. århundre, ved siden av Donald Bradman, Garfield Sobers, Jack Hobbs og Viv Richards.

Han var kjent både for sine kast med all tenkelig og utenkelig skru, og for sin fargerike oppførsel utenfor cricketbanen. Han fikk bot for å ha mottatt penger fra en bookmaker, og han ble utestengt i 12 måneder etter en positiv dopingprøve i forkant av VM i 2003.

Warne døde for øvrig samme dag som en annen australsk cricketlegende. Rod Marsh ble 74 år gammel.

(©NTB)