Menu
Antonio Conte forklarer Son Heung-min hvorfor han byttet ham ut i derbyseieren over Arsenal. Foto: Matt Dunham, AP / NTB

Conte: – Vi er veldig nær målet

Tottenham-manager Antonio Conte hadde grunn til å glede seg over det han så i derbyet mot Arsenal. Etter 3-0-seieren øyner han mesterligaspill.

Av NTB | 12.05.2022 23:46:06

Sport: – Atmosfæren på stadion var forbløffende, og vi må takke våre tilhengere. De var utrolige og løftet oss. Vi belønnet dem med en god seier, og nå er vi veldig nær målet vårt, sa italieneren til Sky Sports.

For første gang siden 1961 har Tottenham vunnet tre strake hjemmekamper mot sin nærmeste nabo, og 3-0 er klubbens største seier mot Arsenal siden 1983.

– Jeg sa til spillerne mine at de skal nyte kvelden og feire på rett måte, men vi må også se fram mot søndag. Da møter vi et lag som har slått oss. Vi må restituere godt, og vi trenger publikums støtte igjen. Det er ingen enkle kamper, sa Conte.

Burnley, som kjemper for livet i nedrykksstriden, er motstander søndag. Dagen etter spiller Arsenal borte mot formsterke Newcastle. I siste runde gjester Spurs fortapte Norwich, mens Arsenal får besøk av et Everton-lag som kanskje trenger poeng for å berge plassen.

Son Heung-min var tydelig misfornøyd da han ble byttet ut.

– Han ville fortsette, men jeg måtte tenke på friske bein til neste kamp, sa Conte.

Arsenal er ett poeng foran Tottenham og tar den viktige fjerdeplassen med to seirer, men et poengtap vil gi Contes lag sjansen til å gå forbi.

(©NTB)